Lamp Eye

 2010.01.04. 17:10

2009 egyik legjobb japán hip-hop lemeze Rino és DJ Yas "Lamp Eye Flava" című remeke volt, ami egyenes folytatása a régebbi közös munkáiknak. Még a '90-es években mindketten tagjai voltak a Kaminari Kazoku néven futó MC / DJ kollektívának és akkoriban alapították a rövid életű, de annál emlékezetesebb Lamp Eye projektet a szintén KK tag Gama-val közösen. Későb nagyrészt szólózgattak, külön-külön is eléggé emlékezetes dolgokat összehozva, meg persze folyton vendégszerepelve egymás számaiban, majd tavaly végre újra összeálltak (immár csak ketten, Gama nélkül) és letettek az asztalra egy hibátlan albumot, ami úgy hozza a régi hangzást és hangulatot, hogy közben zeneileg is előremutató tud lenni és nem ragad le a szentimentális múltidézgetésnél.
Sajna videó (amennyire tudom) nem készült a lemezhez, szóval a 2001-es klasszikus, all-star, shougen-t szedtem elő, főleg, hogy ez is rákerült az albumra, ráadásul az eredeti, 12"-es verziójában, egyébként pedig DJ Yas myspace oldalán lehet belehallgatni a többi szám közül is párba. Bónusz néznivalónak pedig egy-egy a szólócuccok közül, melyekből a Yas félében ráadásul Rino és Gama is vendégszerepel.

Lamp Eye: 証言 (shougen) feat. Rino, You The Rock, G.K.Maryan, Zeebra, Twigy, Gama, Dev-Large


Rino Latino II: R.L. II

DJ Yas: Dead Or Alive feat. Lamp Eye

Címkék: hip hop

A bejegyzés trackback címe:

https://ninjabeat.blog.hu/api/trackback/id/tr671613610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b4l 2010.01.05. 16:22:31

hmm..mindíg tanul valamit az ember. kész kincsesbánya ez a blog:)

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.01.08. 17:05:33

@KTai: köszi és igyekszek jó cuccokat összegyüjtögetni ide. :)
süti beállítások módosítása