Pizzicato Five: Twiggy Twiggy

 2009.08.11. 23:56

Sokáig tanakodtam, hogy mi legyen az első posztban, a személyes favoritok valamelyike, vagy inkább vaami aktualitás. Aztán végül inkább lett egy klasszikus (ami mellékesen azért a személyes kedvenc kategóriát is kimeríti), a kilencvenes években nyugaton is befutott Pizzicato Five első komolyabb sikere, a Twiggy Twiggy. A számban (ami a Pizzicatoék által felfuttatott Shibuya-kei műfaj egyik alapdarabja is egyben) és a kedves kis minimálkötségű videóban minden benne van ami jellemző volt rájuk: a retro giccsek, a francia dolgok és a divatvilág iránti rajongás, nomeg a számtalan nyugati hatásból kikevert, de végeredményében mégis nagyon tipikusan japán zene.

Akkoriban volt ugye még jónéhány japán előadó, akik szintén komoly nevet szereztek maguknak nyugaton (audio active, United Future Organization, Shonen Knife, DJ Krush, Ken Ishii, Cornelius, stb.), azóta azonban, pár kivételt leszámítva nem sokan értek el igazán átütő sikereket. Pedig volt és van mire odafigyelni, mert töménytelen mennyiségben bukkannak fel a jobbnál jobb zenekarok, DJ-k, zeneszerzők, énekesek. Szóval ebben a blogban, a mostanihoz hasonló, időnkénti kis múltidézések mellett elsősorban az azóta eltelt időszakból lesz egy kis szemezgetés, persze aktualitásokkal kiegészítve, teljesen stílusfüggetlenül válogatva a legizgalmasabb (vagy éppenhogy borsztóságuk miatt legszórakoztatóbb) zenék közül.

Címkék: 90s shibuya kei

A bejegyzés trackback címe:

https://ninjabeat.blog.hu/api/trackback/id/tr971300130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dalency 2009.08.19. 22:02:44

Case ! ez első postnak tökéletes ^^ amúgy meg ez az egyik legjobb szám a világon *o* és ez a blog ...tök jó ötlet , még több japán zene még több, Case cikk éljen ! ~
süti beállítások módosítása