Capsule: Idol Fancy

 2009.08.12. 23:16

Hamár a kezdés Pizzicato Five volt és a blog egyik célja amúgy is az, hogy megpróbálja bemutatni, hogy mi is történt Japánban zeneileg a kilencvenes évek vége óta, akkor a töklogikus következő lépés a capsule. A Pizzicato Five feloszlásának évében (2001) alakult duó zenében és felállásban (Yasutaka Nakata, a faarcú zeneszerző és Toshiko Koshijima, a retro-modell kinézetű énekesnő) is követte az elődöket és jócskán hozzájárultak ahhoz, hogy a Shibuya-kei stílus egy időre új erőre kapott. Pár évvel később mondjuk szépen fokozatosan elkezdtek az electro-pop felé fordulni (erről majd máskor bővebben), az alábbi videó viszont még 2003-ban készült, a Hazel Nuts Chocolate közreműködésével. 

Címkék: shibuya kei

A bejegyzés trackback címe:

https://ninjabeat.blog.hu/api/trackback/id/tr131306152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foodlfg 2009.08.15. 13:20:33

A dallam, amit Toshiko énekel kísértetiesen hasonlít a Perfume dallamaihoz.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a Yasutaka gyerek a régen már bevált dallamokkal dolgozik most is.

Múltévben a Jumper jó volt tőlük.
OK :D

Case · http://streetartbp.hu/ 2009.08.19. 12:17:12

@foodlfg: Jah, Nakatának van egy eléggé könnyen beazonosítható stílusa. :D Mondjuk azért ez az old-school Shibuya-kei, meg a mostanában rá jellemzö electro-pop azért eléggé ég és föld. Meg tud meglepetéseket is okozni (Liar Game filmzene..!). Nálam mondjuk ha Nakata akkor Capsule mindenekfelett, a Perfume, meg a többiek (MEG, Suzuki Ami) számára írt cuccai annyira nem tudtak megfogni.
süti beállítások módosítása