Mastermind

 2009.08.19. 10:59

A japán hip-hop színtérről nyugaton többnyire csak pár előadó vált ismertté, mindenekelőtt ugyebár DJ Krush, nomeg DJ Honda és DJ Kentaro, pár Krush lemezein felbukkanó egyéb név (Twigy, DJ Hide, vagy Boss The MC a sapporoi Tha Blue Herb-ből), valamint utóbbi egy-két évben a Jazzy Sport kiadó pártfogoltjai, mint Grooveman Spot, a Gagle és DJ Mitsu The Beats.

Pedig a kilencvenes évek vége óta, amikor úgy igazán beindultak a dolgok odaát, nagyon komoly hip-hop élet van Japánban és az undegroundtól a mainstreamig rengeteg egészen kiválló előadó bukkant fel, szóval akit kicsit is érdekel a műfaj, annak érdemes jobban megismerkedni az ottani színtérrel... amiről persze itt is lesz szó bőven. Kezdésnek egy klasszikus még 2000-ből, DJ Hasebe-től, telitalálat videóval, a Mummy-D (Rhymester) és az ex King Giddra tag Zeebra közreműködésével. 

Címkék: hip hop

A bejegyzés trackback címe:

https://ninjabeat.blog.hu/api/trackback/id/tr751321525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása