A jazzy hip-hop legjobbjai: Gagle

 2009.12.14. 13:53

A nemzetközi hip-hop közönség számára is több-kevésbé ismerős Gagle trió (Hunger, Mu-R és a szólóban is sokat dolgozó Mitsu The Beats) a műfaj jazzeseb vonalának talán legjobb képviselője otthon, Japánban, szóval ideje, hogy végre itt is szóba kerüljenek. A Jazzy Sport kiadó büszkeségei eleinte rendszerint baromi ötletes videókkal megtámogatott, nagyon groovy kis számaikról voltak ismertek, az újabb lemezeiken viszont szerintem már kicsit túlzottan belassultak és nem sajna már nagyon igazán tudnak meglepetéseket okozni. Persze a maga módján jó az utóbbi egy-két album így is, csak azért hiányzik a régi kisérletezgető kedv, nomeg az olyan számok, mint amilyen a Get Fresh!!!, a Practice & Tactix és a többi régi favorit volt.
Kezdésnek a Rap Wonder DX, amit annak idején én is elsőnek láttam tőlük (és amiben felbukkan DJ Kentaro és a Hifana duó is), utána pedig a többi, szintén régebbi darab. Mindegyik mintapéldája annak, hogy hogyan lehet relatíve kis költségvetésből pár jó ötlettel a maximumot kihozni, szóval kötelező néznivaló az összes.
Meg plusz kiegészítésnek pedig egy kis hallgatnivaló, a legutóbbi lemezük, a Slow, But Steady egyetlen igazán telitalálat száma, az albumzáró Love Note (Seoul City remix).

Rap Wonder DX

Seatek

Get Fresh!!!

Big Bang Theory

Címkék: hip hop

A bejegyzés trackback címe:

https://ninjabeat.blog.hu/api/trackback/id/tr731597270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása